fredag

Vagtler i julepakker

Vagtler i julepakker er et godt alternativ til den traditionelle danske julemad, hvis man er til forandringer, - også forandringer af noget af det mest danske, - nemlig traditionel dansk julemad.

Opskriften er til 4 personer

VAGTLER I PAKKE

100 g rensede champignoner
6 spsk. klaret smør
6 spsk. Kikkoman soja
2 spsk. creme fraiche 38 %
4 vagtler (brystfileterne skåret fra skroget)
8 ark filodej
dijonsennep
stødt koriander

sauce
1/4 liter fjerkræbouillon (af brunet skrog, kogt med grøntsager i bouillon)
 kviste timian
2 tykke skiver skrællet ingefær

Svits svampene i smørret, tilsat soja og lad væden koge fra. Rør creme fraichen i.
Pensl vagtelbrysterne med soja og lad trække i 10 minutter. Brun dem på skindsiden på en pande. Hæld fedtet fra og kog panden af med 1 spsk. soja og bouillon. Tilsæt timian og ingefær, lad skyen trække lidt, si den og kog den ind.
Til hver pakke lægges 2 ark filodej sammen. Dejen pensles med smør og vagtlerne anbringes med skindsiden nedad. Lidt sennep smøres på kødsiden af vagtlerne, der krydres med koriander og svampemassen fordeles på kødet. Kram dejen om det hele i de 4 pakker som en gammeldags prangerpung og læg pakkerne i ovnen ved 200 grader i 12-15 minutter.

Vagtler i julepakker serveres, dryppet med lidt indkogt sky over. Desuden med rød/grøn salat til.

Noget om Mad