Lækker hjemmebagt kransekage runder året af og byder det nye velkommen, serveret sammen med en flaske champagne.
KRANSEKAGE MED NOUGAT
100 g hasselnøddekerner
200 g sukker
2 bægre pastoriseret æggehvide
500 g marcipan
ca. 150 g blød nougat
75 g sigtet flormelis
olie til formningen
200 g sukker
2 bægre pastoriseret æggehvide
500 g marcipan
ca. 150 g blød nougat
75 g sigtet flormelis
olie til formningen
glasur
æggehvise
flormelis
Rist nøddekernerne i ovnen ved 175 gr., til hinderne revner. Læg dem i et viskestykke og gnid hinderne af. Hak kernerne fint i en foodprocessor. Tilsæt sukker og 1½ bæger æggehvide, og kør massen helt jævn.
Pluk råmarcipanen i småstykker op i en skål og ælt sukkermassen ind i marcopanen med en EL pisker.
Tilsidst æltes massen igennem med hænderne.
Læg marcipanen koldt i nogle timer. Del herefter portionen i 4. Hænder og bord fedtes med lidt olie.
Klap hver portion ud til et regtangel ca. 10 x 25 cm. Læg em stang nougat på tykkelse med en kuglepen langs midten på den lange led og rul kransekagemassen omkring stangen. Tryk stangen, så der fremkommer 3 sider, læg alle 4 stænger på 2 plader, ovenpå hinanden med bagepapir på den øverste og bag kransekagerne i ovnen ved 220 grader i 6-8 minutter.
Køl kransekagestængerne af, før glasuren sprøjtes på.
Rør glasuren sammen, fyld den i et kræmmerhus eller en spræjtepose og sprøjt tynde zig zag striber over stængerne.
Kransekage med nougat kan fryses uden glasur og kan så pyntes, når de skal bruges.