søndag

Småkager med lakridscreme

En moderne og anderledes julesmåkage som supplement til julens traditionelle småkagefad.

Lakridspulver fås hos Specialkøbmanden og i nogle helsebutikker.


SMÅKAGER MED LAKRIDSCREME

40 g kakao
100 g hvedemel
1 spsk. vaniliesukker
100 g sukker
100 g smør
1 æggeblomme

smørcreme
100 g blødt smør
100 g flormelis
1 tsk. vaniliesukker
1 spsk. frysetørret lakridspulver

Bland mel, kakaopulver, vaniljesukker og sukker i en skål, og rør det sammen. Skær smørret i tern, bland det i de tørre ingredienser, og smuldr. dejen sammen. Tilsæt æggeblommen, og ælt dejen sammen. Rul dejen til en tyk pølse, og pak den ind i film, og lad den hvile ca. 1 time i køleskabet. Skær derefter dejrullen i skiver på omkring ca 3 mm, tryk dem let flade, og bag dem sprøde i en 180 grader varm ovn 8-10 min. Lad dem køle helt ned.
lav smørcremen ved at piske smør, flormelis og vaniljesukker sammen, indtil det er hvidt og meget luftigt. Tilsæt lakridspulveret. Sprøjt smørcremen ud på halvdelen af kagerne med en sprøjtetylle eller lignende. Tryk resten af kagerne ovenpå.

Opbevar dem køligt, dog ikke køleskab, i en lufttæt beholder.