tirsdag

Havtasketournedos med blåbær-champagnesauce

Få fiskemanden til at skære fileten ud til otte stykker tournedos, så der er to til hver.

Opskriften er til 8 personer

HAVTASKETOURNEDOS MED BLÅBÆR-CHAMPAGNESAUCE

700 g havtaskefilet
8 skiver parmaskinke
500 g blåbær (gerne frosne)
4 dl tør mousserende vin a la champagne

Rul en skive parmaskinke om hver tournedos og steg dem i rapsolie på panden, - ca. 3 minutter på hver side. Det er ikke nødvendigt at bruge salt, da skinken er salt nok.
Saucen laves ved at bringe de 4 dl mousserende vin i kog, tage gryden af varmen og tilsætte optøede blåbær, som moses med en gaffel i den lune sauce lige inden servering.

Havtasketournedos med blåbær-champagnesauce spises med aspargeskartofler og en god salat til.

Så er der kun tilbage at ønske godt nytår.

Spise med Mormor