Appelsinsalat med yoghurtcreme er forfriskende i juletiden,hvor appelsinerne for alvor er i centrum. Vælg gode Navels appelsiner.
APPELSINSALAT MED YOGHURTCREME
1 1/2-2 dl græsk yoghurt (10%)
lidt flormelis
korn fra 1/2 stang vanilie eller vaniliesukker
4 appelsiner + 2 appelsiner til sirup
100 g sukker
korn fra 1/2 stang vanilie
50 g valnødder
3 spsk. sukker
1 spsk. smør
Start med at røre yoghurten med lidt flormelis og kom vaniliekornene i. Sæt cremen koldt.
Varm smør og sukker op på en pande til sukkeret er smeltet og gyldent. Tilsæt valnødderne og vend dem rundt til de dækkede af karamelsaucen. Bred dem ud på et stykke bagepapir og lad dem køle ned.
Kog saften fra to appelsiner med sukkeret, indtil sukkeret er smeltet og siruppen er tyknet let. Lad siruppen køle en smule ned, før vaniljekornene fra den anden halvdel af vaniljestangen tilsættes.
APPELSINSALAT MED YOGHURTCREME
1 1/2-2 dl græsk yoghurt (10%)
lidt flormelis
korn fra 1/2 stang vanilie eller vaniliesukker
4 appelsiner + 2 appelsiner til sirup
100 g sukker
korn fra 1/2 stang vanilie
50 g valnødder
3 spsk. sukker
1 spsk. smør
Start med at røre yoghurten med lidt flormelis og kom vaniliekornene i. Sæt cremen koldt.
Varm smør og sukker op på en pande til sukkeret er smeltet og gyldent. Tilsæt valnødderne og vend dem rundt til de dækkede af karamelsaucen. Bred dem ud på et stykke bagepapir og lad dem køle ned.
Kog saften fra to appelsiner med sukkeret, indtil sukkeret er smeltet og siruppen er tyknet let. Lad siruppen køle en smule ned, før vaniljekornene fra den anden halvdel af vaniljestangen tilsættes.
Skær skallen af fire appelsiner og skær dem i tynde skiver. Stabel dem i et lille tårn på hver tallerken. Drys med de karameliserede valnødder. Læg en skefuld yoghurtcreme ved, hæld en smule orange-vaniljesirup rundt om.
Spise med Mormor