Noget af det mest skønne juleslik vi kender. Næsten umulig at holde sig fra.
Museum Sønderjylland
SHORTBREAD MED KARAMEL
175 g Lurpak smør
5 spsk. fintmalet sukker
1 tsk. vaniljeekstrakt
175 g mel
200 g almindelig chokolade
1 ds. kondenseret mælk (397 g)
1 knsp. salt
Den uåbnede dåse mælk sættes i en gryde med vand, der skal stå 10-12 cm over dåsens top. Kog i 3-4 timer. Bland sukker, vanilje og Lurpak smør til det er glat. Tilsæt mel og salt og tryk massen ned i en form.
Bages ved 180 grader i 20-25 minutter.
Fjern mælkedåsen fra vandet, afkøl, åbn og hæld karamellen over shortbread. Stil formen i køleskabet i 20 minutter. Chokoladen smeltes og spredes over karamellen. Lad chokoladen stivne før der skæres små firkanter ud.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad