Bjørnefanger-bjesk eller honningbjesk, som denne dejlige drik også hedder, skal trække et par måneder, efter at have været rystet morgen og aften i en uges tid.
Bjesken nydes f.eks i en kop sort, stærk kaffe.Det er en drik for rigtige mandfolk.
Den kan lige nå at blive færdig til juledagene, hvis den sættes i gang nu. En oplagt julegaveidé til far og bedstefar.
Opskrift : Signe Hansens
BJØRNEFANGER-BJESK
1 dl vand
350 g blød lynghonning
1/2 flaske snaps (Brøndum)
Vandet bringes i kog og tages fra varmen. God blød lynghonning røres i og derpå hældes 1/2 flaske snaps på. Drikken kommes på flaske og rystes godt morgen og aften i en uges tid.
Herefter trækker bjesken mindst et par måneder, før den nydes f.eks i en kop sort, stærk kaffe.
Kilde : Signe Hansen
Spise med Mormor
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS