Ostelinser af mørdej, fyldt med ostecreme er dejlige til et julefrokostbord.
Der bliver 18 stk. af portionen.
Kilde : Tørsleffs Den Blå Bagebog
OSTELINSER
mørdej
150 g mel
1/4 tsk. salt
1/4 tsk. paprika
125 g margarine
1/2 sammenpisket æg
ostecreme
2 tsk. mel
1 knsp. salt
1 1/4 dl mælk
1 æg
50 g revet ost
Ingredienserne til mørdejen samles lidt rask og hviler koldt, medens ostecremen tilberedes og afkøles.
Til ostecremen røres alle ingredienserne, undtagen osten, sammen og gives et opkog. Den revne ost drysses i. Lad cremen køle af.
Mørdejen rulles ud i 2 1/2 mm's tykkelse. 18 linseforme smøres og beklædes med dej (fra halvdelen af dejen). 1 spsk. ostecreme lægges i hver form. Resten af dejen stikkes ud i runde kager, der lægges som låg og trykkes godt fast i kanten.
Bager i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 minutter.-
Spise med Mormor
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS