søndag

PANEREDE, BAGTE ÆBLER MED CREMESAUCE

Skønne panerede, bagte æbler, fyldt med syltetøj og serveret med kold cremesauce eller flødeskum.

Opskriften er meget gammel fra 1893.

Dejlige til december hyggestunder, når vi trænger til at slappe af med noget hyggeligt.

Kilde : Den Gamle by i Århus

PANEREDE, BAGTE ÆBLER MED CREMESAUCE

Æbler, skrællede og udstikkede
æggeblomme, rørt med lidt fløde eller smeltet smør
stødt brød (rasp)
sukker
revet citronskal, stødt kanel eller søde mandler
ret fast syltetøj, helst hindbærmarmelade

Æblerne skrælles, udstikkes, dyppes i æggeblomme, hvori kommes ganske lidt fløde. Eller i smeltet smør, vendes derpå i rasp, som er blandet med sukker og revet citronskal. Eller kanel og stødte mandler. Fyld æblerne med syltetøj, allerbedst en fast hindbær marmelade.
Bages i ovnen så de hurtigt bliver møre indvendigt og holder sig hårde udvendigt. Faste æbler bages nemmest på et fad og flyttes ved anretningen.

Servér panerede, bagte æbler med kold cremsauce til eller spis æblerne kolde med flødeskum.

Spise med Mormor

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS