Nakkefilet med ingefærdressing, frugter og nødder som æbler, svesker, valnødder og kartofler. Her får stegen selskab af klassisk tilbehør og en utraditionel sprælsk dressing med ingefær.
Opskriften er til 6 personer.
Kilde : Arla Køkkenet Sverige
NAKKEFILET MED INGEFÆRDRESSING
hovedret
1 kg nakkefilet
1 spsk. flydende margarine
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
4 æbler i tynde både, gerne gråsten æbler
20 svesker
1 dl valnødder
ingefærdressing
500 g fromage fraiche (kvark)
1 1/2 tsk. stødt ingefær
1 1/2 spsk. honning
1/2 tsk. groft salt
Kødet lægges i et ovnfast fad (20 x 30 cm). Pensl kødet med fedtstof og drys med salt og peber. Steg kødet midt i ovnen ved 175 grader i 2 timer. Kødets centrumtemperatur skal vise 80 grader på et stegetermometer. Hold øje med det. stegen er måske færdig før tid.
Fjern kernehus og stilk fra æblerne og skær dem i tynde både. Fordel æbler, svesker og valnødder rundt om stegen. Sluk ovnen og lad juleretten stå ved eftervarme i ca. 15 minutter.
Til ingefærdressingen røres kvark sammen med ingefær, honning og salt. Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 minutter. Smag til.
Kødet serveres, skåret i skiver, anrettet på et fad sammen med frugter og nødder. Ingefærdressing og kartofler til.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad