Rødbedesalat med gorgonzola er god til al den fede, stegte julemad og så pynter den på bordet som en lille juleforret.
Opskriften er til 2 personer
RØDBEDESALAT MED GORGONZOLA
500 g rødbeder, kogt og skåret i store tern
salt
1 banan-skalotteløg, skåret i små tern
75 g gorgonzola, smuldret i stykker
2 spsk. finthakket persille
dressing
3 spsk. valnøddeolie
1 spsk. hvid balsamico
salt
friskkværnet peber
Alt blandes sammen til dressingen.
Rødbederne koges møre i letsaltet vand ca. 1 time. Skyl dem i koldt vand og gnid skindet af. Vend rødbedetern i dressingen med halvdelen af løget, der er skåret i småtern, osten og den finthakkede persille.
Rødbedesalaten er dejlig til julens stegte kød, som selvstændig forret og god på julens frokostbord.