lørdag

Rødbedesalat med gorgonzola

Rødbedesalat med gorgonzola er god til al den fede, stegte julemad og så pynter den på bordet som en lille juleforret.

Opskriften er til 2 personer

RØDBEDESALAT MED GORGONZOLA

500 g rødbeder, kogt og skåret i store tern
salt
1 banan-skalotteløg, skåret i små tern
75 g gorgonzola, smuldret i stykker
2 spsk. finthakket persille

dressing

3 spsk. valnøddeolie
1 spsk. hvid balsamico
salt
friskkværnet peber

Alt blandes sammen til dressingen.

Rødbederne koges møre i letsaltet vand ca. 1 time. Skyl dem i koldt vand og gnid skindet af. Vend rødbedetern i dressingen med halvdelen af løget, der er skåret i småtern, osten og den finthakkede persille.

Rødbedesalaten er dejlig til julens stegte kød, som selvstændig forret og god på julens frokostbord.