torsdag

Kalverullepølse

Sådan en dejlig hjemmelavet rullepølse, lavet på kalvebryst og fyldt med en skøn fars, skal nok ende med at rende med opmærksomheden på et veldækket julebord.

KALVERULLEPØLSE

Ca. 1 kg udbenet kalvebryst

fyld

ca. 300 g meget finthakket skinkesmåkød
1/2 dl piskefløde
1 lille spsk. kartoffelmel
3-4 tsk. frysetørret persille
1 tsk. frysetørret esdragon
3 letknuste, syltede grønne peberkorn
1 fed knust hvidløg
salt
peber

bomuldssnor
sojasovs (Kikkoman)
lidt smør
staniol

Rør alle ingredienserne sammen til en god fars og smag godt til med salt og peber. Gnid kalvebrystet på den indvendige side med lidt salt og peber. Farsen smøres på kødet i et jævnt lag. Det hele rulles sammen som en rullesteg og snøres godt med bomuldsgarnet.
Rullen pakkes ind i et stykke staniol, smurt med smør og lægges i en lille bradepande eller et ildfast fad.
Sæt rullepølsen i ovnen ved 175 grader i en time.
Fadet tages ud af ovnen og varmen sættes op til 225 grader. Åbn staniolen og pensl rullen med sojasovs. Kødet sættes igen i ovnen og steger yderligere i 20 minutter med åben staniol.
Tag kødet ud af staniolen og læg det under pres i køleskabet.

Servér kalverullepølse på godt rugbrød med en god sky på.

Spise med Mormor