Et skønt julebrød til juledagene, fyldt med abrikoser og hasselnødder.
Brødet stilles ikke til hævning, idet det er bagt med natron. Der bliver 2 brød af portionen.
ANISBRØD MED FRUGT OG NØDDER
1 liter yoghurt naturel
1 1/2 tsk. natron
2 dl mørk sirup
1 spsk. anis
1 tsk. salt
7 dl hvedemel
3 dl grahamsmel
2 dl groft rugmel
1 dl solsikkefrø
1 1/2 dl abrikoser, skåret i små stykker
2 dl hele hasselnøddekerner
Ovnen sættes på 200 grader og 2 forme, der hver rummer 1 liter smøres eller beklædes med bagepapir.
Yoghurt, natron, sirup, anis og salt blandes i en skål. Mel, solsikkefrø, abrikoser og nødder tilsættes og det hele blandes. Blandingen hældes i formene, der strøes lidt mel over brødene.
Bages nederst i ovnen i ca. 1 time. Hvis de tager for meget farve, lægges lidt staniol over.
Brødene hviler et øjeblik i formene, før de tages ud.
Afkøler tildækket med et klæde på bageristen.
Spise med Mormor