Opskriften rækker til ca. 30 små juletærter af mørdej, bestående af nøddeforme, fyldt med nougat og karamel.
Skønne til decembers kaffeborde.
NØDDEFORME MED NOUGAT OG KARAMEL
dej
4 1/2 dl mel
3/4 dl sukker
200 g koldt smør
1 æg
fyld
100 g blød nougat
karamelsauce
200 g blandede nødder
150 g smør
1 dl piskefløde
1 dl lyst muscovadosukker
1 dl lys sirup
hk. sukker og smør ud i melet til det hele antager en grynet masse. Det går nemt i en foodprocessor. Tilsæt ægget og ælt hurtigt dejen sammen. Den hviler en halv times tid i køleskab.
Tænd ovnen ved 175 grader. Tryk mørdejen ud i små forme (mazarinforme) og stil dem på en bageplade. Forbag dem i midten af ovne i 10-15 minutter.
Skær nougaten i lige så mange stykker, som der er forme. Læg et stykke nougat i hver form, idet pladen kommer ud af ovnen.
Til karamelsauce lægges nødderne på en bageplade og ristes i ovnen ved god varme i 5-10 minutter. Gnid dem med et viskestykke eller lignende for at fjerne hinderne .
Fløde, smør, muscavadosukker og sirup røres sammen i en kasserolle. Det simrer svagt til massen begynder at tykne, ca. 15-20 minutter. Nødderne blandes i og blandingen fordeles i formene. Køl tærterne af og opbevar dem koldt i køleskabet i dåser med tætsluttende låg.
Spise med Mormor