Myntepickles til lammekød og andre retter, hvor mynte gør sig godt.
Det er en rigtig fin værtindegave til værtinden i julemåneden, som med fordel allerede nu kan laves, før juletravlheden sætter ind.
MYNTE-PICKLES
2 løg
4 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. sukker
2 dl tør hvidvin
4 spsk. olivenolie
1 hel salat agurk
4 spsk. frisk, finthakket mynte
Løgene hakkes og de kommes i en gryde med eddike, sukker, vin og olie og det hele koger 10 minutter. Køl det af og skær agurken igennem på langs. Skrab kerne ud med en ske. Agurken skæres i små halvmåner, som får et hurtigt opkog i letsaltet vand. Lad agurkerne dryppe af og bland dem i den afkølede lage.
skyl og tør mynten, inden den hakkes. Vend den i resten og kom blandingen på små, fikse, skoldede glas og luk for dem.