onsdag

Champagnegratineret Østers

Skønne, lune østers, gratinerede med hollandaisesauce med champagne. Perfekt forret til årets sidste aften.

CHAMPAGNEGRATINERET ØSTERS

4 friske østers
150 g smør
2 øggeblommer
2 spsk. champagne
salt

Sæt ovne på 250 grader og grill. Smørret smeltes i en kasserolle over svag varme. Kasserollen tages fra varmen, den står lidt så saltet falder til bunds. Æggeblommer og champagne røres sammen i en lille gryde, placeret i kogende vandbad. Der røres konstant indtil æggeblommerne tykner. Det må ikke koge.
Gryden tages fra varmen og der røres lidt rundt. Herefter tilsættes en skefuld smør ad gangen. Saltet, der ligger på bunden, skal ikke med. Smag til med salt og fordel saucen på de friske, nyåbnede østers. Sæt dem i ovnen på øverste hylde og giv dem 5 minutter til de antager en gylden farve.

Spise med Mormor