fredag

Julekage med kandiserede violer

Lige sådan en kage, der gør en kop glad decemberkaffe ære.

JULEKAGE MED KANDISEREDE VIOLER

dej

1/2 liter mælk
25 g gær
250 g mel75 g smør
50 g sukker
1 æg og 1 æggeblomme

fyld

100 g smør
50 g flormelis
revet skal af 1 citron
1 tsk. kardemomme
70 g kandiserede frugter
50 g lyse rosiner
50 g hakkede hasselnøddekerner

æggehvide til pensling
sukker til pynt

Mælken lunes og gæren opløses heri. Smørret smuldres i melet, der tilsættes sukker, gærblanding og æg. Dejen samles med lidt ekstra mel til en glat dej, som hviler tildækket i 30-40 minutter.
Til fyldet røres smør, flormelis, citronskal og kardemomme. Dejen rulles ud til et rektangel, 40 x 25 cm og ca. 2 cm tyk. cremen fordeles ned midt af. Kandiserede frugter, rosiner og nødder drysses over.
Dejen skæres i 5 ensartede snit langs begge sider og foldes skiftevis ind over dejen. Pensles med æggehvide og drysses med sukker.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Spise med Mormor