Spiselige decembergaver er for en dels vedkommende faktisk nu, de skal tilberedes, da haver og natur bugner af gode råvarer.
Æblesæsonen er over os, så det er med at få fat i noge sure æbler, som er gode til gelé.
ÆBLEGELÉ MED SALVIE
1 kg sure æbler
et godt stykke citronskal
1 flaske tør hvidvin
godt 1 kg sukker
saft af 1/2 citron
1 par kviste frisk salvie
færdig saft og samme mægde sukker
Vask æblerne og skær dem i kvarte. kom dem i en gryde og bland dem med vin og citronskal. Lad alt småkoge under låg i ca. 15 minuter. Læg en stor si over en skål og læg et skoldet stykke over. Hæld det hele i sien og lad væsken dryppe af. Der kan presses let på frugten, men pas på saften ikke bliver uklar.
Bland saft, sukker og saften af 1/2 citron i en gryde og kog til blandingen gelerer. Kogetid ca. 35-45 minutter. Efter 1/2 times kogning kommes lidt saft på en tallerken, som stilles i køleskabet. Hvis saften tykner, er geléen færdig. Tilsæt 6-8 blade salvie og kog yderligere i 10 minutter. Skum geléen og hæld den på skoldede glas. Læg et salvieblad øverst i glassene og bind dem til.
Spise med Mormor