Appelsinmarineret ribbensteg er god, både som kold og som varm. Den er dejlig, serveret med appelsinbåde til. En rigtig julespise.
APPELSINMARINERET RIBBENSTEG
1,5 - 2 kg ribbensteg
Marinade
godt 2 dl appelsinsaft
5-6 spsk. sojasovs (Kikkoman)
2 tsk. stødt ingefær
evt. 1 spsk. honnig og 1 spsk. sennep til glasering
Læg den ridsede steg i et halvdybt fad og overhæld den med marinaden, der er pisket sammen af alle ingredienser. Sæt fadet i køleskabet og lad stegen trække 5-6 timer. Vend den nogle gange undervejs.
Tag kødet op, læg det på bradepandens rist og sæt stegen i ovnen i 1 1/2-2 timer ved 175 grader. Øs undervejs marinade over kødet. Det sidst kvarter af stegetiden, sættes varmen op til 225 Grader, så bliver stegen brun.
Desuden kan stegen smøres med med en blanding af honning og sennep, hvorpå den bliver glasseret, men det er ikke nødvendigt.
Spise med Mormor