Käsespetzle er en Østrigs julespise, bestående af æggenudler, svitset på panden og rørt op med ost. Käsespetzle spises sammen med saurkraut.
KÄSESPETZLE
2 æg
300 g mel
1 knivspids salt
½ dl vand
4 stk. løg
7 spsk. smør
250 g emmentaler-ost
Rør æg, mel, salt og vand sammen til en dej. Den skal være blød, men også sej. Bring en stor gryde i kog med letsaltet vand i, og kom små stykker af dejen i vandet, så det bliver til en slags nudler – dette kan du gøre ved hjælp af et råkostjern eller ved at tage små stykker dej med fingrene og komme i gryden. Lad dem koge nogle minutter (alt efter størrelsen) og tag dem op og lad dem dryppe af. Bland dem herefter i en gryde med 4 spsk smør og den revne ost. Rør godt rundt i den varme masse til osten smelter.
Varm det resterende smør i en anden gryde og steg løgringene, som du har vendt i lidt mel, deri. Servér käsespetzle med de stegte løgringe på toppen og varm saurkraut til.
Spise og Rejse
KÄSESPETZLE
2 æg
300 g mel
1 knivspids salt
½ dl vand
4 stk. løg
7 spsk. smør
250 g emmentaler-ost
Rør æg, mel, salt og vand sammen til en dej. Den skal være blød, men også sej. Bring en stor gryde i kog med letsaltet vand i, og kom små stykker af dejen i vandet, så det bliver til en slags nudler – dette kan du gøre ved hjælp af et råkostjern eller ved at tage små stykker dej med fingrene og komme i gryden. Lad dem koge nogle minutter (alt efter størrelsen) og tag dem op og lad dem dryppe af. Bland dem herefter i en gryde med 4 spsk smør og den revne ost. Rør godt rundt i den varme masse til osten smelter.
Varm det resterende smør i en anden gryde og steg løgringene, som du har vendt i lidt mel, deri. Servér käsespetzle med de stegte løgringe på toppen og varm saurkraut til.
Spise og Rejse