Mormors Juleopskrifter er en buket af traditionelle danske retter,som vi ikke for noget vil undvære i juletiden.Det være sig varm og kold julemad - julemiddag med alt, hvad der hører til,julefrokost,bagværk,konfekt og så alle de mange skønne juleopskrifter,jeg har samlet gennem et langt liv.Nogle helt unikke. Der er også nogle absolutte pletskud på julemad fra andre landes juletradioner,der vil være kendt og elsket verden over.Links til fantastiske sider om jul. Rigtig god fornøjelse.
tirsdag
ITALIENSK JULEBRØD
Italiensk julebrød er dejligt med koldt smør på. I Italien hedder julebrødet Panettone.
ITALIENSK JULEBRØD
35 g gær
1/2 dl linkent vand
100 g smeltet smør
1/2 mælk
2 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. anis
2 tsk. vaniliesukker
25 g grofthakkede nødder
100 g tørrede figner, hakkede
1/2 dl rosiner
ca. 400 g mel
evt. glasur
Udrør gæren i det lunkne vand og bland det med en blanding af smeltet smør og kold mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og slå dejen godt sammen.
Ælt dejen godt sammen på et bord med et tyndt lag mel og stil den til hævning i 30 minutter. Æltes igennem nok en gang og formes til et brød, der lægges i en velsmurt form. Efterhæver 15 minutter. Snittes med en skarp kniv og pensles med sammenpisket æg.
Bages på risten nederst i ovnen i ca. 35 minutter ved 200 grader.
Brødet tages ud af formen og afkøles på bageristen. Smøres over med glasur.
Spise og Rejse