Gløgg-is er en herlig spise op mod jul og så er dn nem at lave.
GLØGG-IS
1 dl rødvin
1,5 dl rød portvin
1 liter vanilieis
2 stk. kanelstænger 8 hele nelliker
1 brev Dr. Oetker appelsinfrugt
1 lille stykke tørret ingefær
1 pose Dr. Oetker korender
1 pose Dr. Oetker hakket appelsinskal
1 pose Dr. Oetker hakkede mandler
1 pose ristede Dr. Oetker mandelflager
Varm rødvin, portvin, appelsinfrugt, kanel, ingefær og nelliker op til kogepunktet. Høld lagen over korenderne og appelsinskallen og lad det trække til næste dag. Kasser kanelstænger, ingefær og nelliker.
Bland isen med de marinerede frugter, krydderlage samt hakkede mandler.
Isen sættes i fryseren til den er fast.
Gløgg-is serveres i kugler med ristede mandelflager.
Kilde : Kvickly
Spise med Mormor