Julefrikadeller med svesker og æbler er herlige i juletiden. Julefrikadeller servéres med bagte æbler, og kartofler eller rugbrød til.
Opskriften er til 4 personer
JULEFRIKADELLER MED SVESKER OG ÆBLER
500 g hakket svinekød
1 tsk. salt
peber
1 løg
1 lille æble, skåret i små tern
10 stenfri svesker, hakket
1 spsk. timian
1 æg
1/2 dl hvedemel
ca. 1 dl vand
smør til stegning
æbler
4 æbler
8 små kviste timian
4 tsk. flydende honning
1-2 tsk. æbleeddike
Til farsen røres kødet med salt. Tilsæt peber, finthakket løg, æble i små tern, hakkede svesker,timian, æg og hvedemel, rør farsen godt sammen og juster den med vand.
Lad farsen hvile 15 minutter og form den til små frikadeller med en barneske. Steges 4-5 minutter på hver side i smør ved middel varme.
Halvér æblerne og fjern kernehuset. Æblerne lægges i et ovnfast fad sammen med en lille timiankvist på hver. Dyp med honning og bag æblerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Servér julefrikadeller med svesker og æbler, som er bagte, sammen med kartofler eller rugbrød.
Kilde : Frilandsgris
Spise med Mormor