Glaserede frugter som appelsin, vindruer og små vandbakkels kan spises som de er, glasserede, men er også fine som julens pynt på kager og fromager.
GLASEREDE FRUGTER
250 g sukker
1 dl vand
1/2 dl eddike
vindruer med stilk
appelsinstykker uden brist i skindet
små vandbakkels
Sukker og vand bringes i kog og skummes, eddiken tilsættes. Lad massen koge til den kan tage knækprøven, min. 10 minutter. Dyp skaftet af en træske i koldt vand og derefter i sukkermassen og så igen i koldt vand. Hvis massen er stiv og knækker er den færdig. Tag gryden fra varmen og sæt den i varmt vand.
Frugtstykkerne skal være helt tørre før de vendes i sukkermassen, uden der stikkes i dem. Tag dem op med en gaffel.
Sæt de små vandbakkelser på en gaffel og dyp dem.
Læg de glaserede ting på et bagepapir til de er helt kolde.
Spise med Mormor