Glaserede æbler med karamel og vanilieis er en overordentlig lækker december- og juledessert.
Opskriften er til 4 personer og fra Irma
GLASEREDE ÆBLER MED KARAMEL OG VANILIEIS
glaserede æbler
2 æbler
125 g sukker
2 1/2 dl øblemost
1 spsk. æblecidereddike
1 lille kvist rosmarin
20 g smør
sprødt brød
4 tynde skiver hvidt brød
1 dl piskefløde
1 æggeblomme
1 spsk. rørsukker
Til sprødt brød afskorpes brødskiverne. Æggblomme og fløde piskes sammen, heri dyppes brødskiverne.Læg skiverne på bagepapir og drys dem med rørsukker. Læg endnu et stykke bagepapir over og bag dem i ovnen ved 160 grader under pres med en anden bageplade over til de er gyldne.
Æblerne skrælles, flækkes på langs og kernehuset fjernes, så der kommer en fordybning i æblet.
Karamelliser sukkeret i en gryde til en lys karamel, kog den op med æblemost og æblecidereddike. Læg rosmarin ved. Kog lidt ind.
Brun smørret på en pande og steg æblerne gyldne på skærefladen. Hæld karamellem over og kog lagen ind omkring æblerne, så de glaseres. Æblerne overhældes med lidt af lagen undervejs, så de bliver møre uden at smaske ud.
De glaserede æbler anrettes med lidt af karamellagen, is og sprødt brød.
Kilde : Irma
Spise og Rejse