Fiskepaté med grøn mayonnaise er en flot sag på julens frokostbod, men vil da også gøre sig som natmad nytårsaften.
Opskriften er til 6-8 personer
FISKEPATÉ MED GRØN MAYONNAISE
1200 g torskefileter
400 g store rejer
400 g mayonnaise
2 dl lngkornede ris
2 dl finthakket dild
1 1/2 dl finthakket purløg
1 spsk. italiensk krydderi
2-3 tsk. stødt esdragon
salatblade
agurk
citron
2 dåser asparges
1 dl ufarvet kaviar
Kog ris og fisk og lad det blive koldt. Halvdelen af rejerne hakkes groft.
Mayonnaisen blandes med de grofthakkede rejer, ris og fisken, plukket i småstykker, kryddergrønt og krydderier.
En sandkageform skylles med koldt vand, farsen fyldes i formen og trykkes godt sammen. Dæk formen med aluminiumsfolie og sæt den koldt til næste dag.
Patéen løsnes med en kniv og vendes ud på et fad.
grøn mayonnaise
3 dl mayonnaise
1 lille pk. frossen spinat, optøet og dryppet af
salt
sennep
evt. lidt hakket kørvel
Servér fiskepaté med grøn mayonnaise, pyntet med salatblade, agurke- og citronskiver, asparges og resten af rejerne. Lun flutes bydes til.
Spise med Mormor