Juleboller med kanel kan spises, som de er eller flækkes og smøres med koldt smør. Det dejlige indhold af julefyld i form af kirsebær, rosiner og sukat gør bollerne ekstra lækre.
Der bliver ca. 16 stk. af portionen
JULEBOLLER MED FRUGTER
2 1/2 dl mælk, lunet
30 g gær
450 g hvedemel
100 g sukker
2 tsk. kanel
100 g rosiner
50 g sukat, skåret i små tern
25 g syltede kirsebær, skåret i småstykker
100 g blødt smør
æg til pensling
Gæren udrøres i den lune mælk og alle ingredienser, med undtagelse af æg, røres i. Dejen æltes godt og stilles til hævning på et lunt sted i 30 minutter.
Dejen æltes på et meldrysset bord og formes til boller.
Bollerne efterhæver tildækket i et kvarter, pensles med sammenpisket æg og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Server friskbagte juleboller til en god kop julekaffe.
Spise med Mormor