Østersmarineret laks, serveret med æggeblommepuré, agurkegelé og kaviar er en fornem forret til en festlig nytårsaften.
Retten påbegyndes dagen før, hvor fisken lægges i marinade.
Opskriften er til 4 personer og udarbejdet af kokken Thorsten Schmidt.
ØSTERSMARINERET LAKS
300 g laksefilet
marineringslage 1
150 g salt
1/2 liter vand
8 hele peberkorn
marineringslage 2
saft af 1/2 citron
skal af 1 citron
10 g sukker
4 finthakkede østers
1 skalotteløg
Lage 1 koges op i en gryde og stilles koldt 1 time. Skær laksen i 2 lige store stykker og læg dem i den kolde lage 1 i 6 timer. Tag laksen op og skyld den i under koldt vand. Læg fisken køligt til næste dag.
Til lage 2 røres citronsaft, skal og sukker sammen. Tilsæt de finthakkede østers og løg. Lad det stå i 10 minutter. 30 minutter inden servering lægges laksen i lage 2.
agurkegelé
1 stor agurk
1 spsk. hakket dild
1 spsk. hakket purløg
1 spsk. hakket persille
salt
1 knsp. hvidløg
4 g husblas pr. dl
Til agurkegelé køres alt i blender og sigtes fint. Udblød husblassen og varm den med halvdelen af agurkejuicen. Rør den sammen med resten af juicen. Hældes i lille flaf skål med lige sider og sættes koldt til den er stiv.
æggeblommepuré
3 hådkogte æggeblommer
2 spsk. mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
lidt salt
Rør alle ingredienserne sammen til en lind masse.
Servér østersmarineret laks, smukt arrangeret på portionstallerkener med små firkanter af agurkegelé, bunker af kaviar og æggeblommepuré.
Spise med Mormor