Lakridskarameller af den hjemmelavede slags skal ikke mangle i julens slikskåle.
Der bliver ca. 20 karameller af portionen.
LAKRIDSKARAMELLER
250 g sukker
50 g smør
2 dl piskefløde
5-6 stjerneanis
lav form 15 x 20 cm med smurt bagepapir
Ingredienserne kommes i en gryde og der røres rundt til smørret er smeltet. Blandingen skal boble indtil farven er gylden. Ikke for kraftig varme, da karamelmassen nemt brænder på.
Før karamellerne gøres færdig, laves karamelprøven først.
karamelprøven
Dyp skaftet af en træske i lidt koldt vand, dyp derpå skaftet i den varme karamelmasse og igen i koldt vand. Hvis massen kan trilles til en lille kugle, er blandingen klar.
Tag gryden fra varmen og fisk stjerneanis op. Massen hældes i en form med det smurte bagepapir og størkner i fem minutter.
Pladen med karamel kommes op på køkkenbordet, hvor karamellerne skæres ud. Sættes til afkøling, pakkes i smuk celofan og opbevares koldt.
Spise med Mormor