Skaldyrsrisotte med fyld af lækre hummerhaler og muslinger er et godt alternativ til den traditionelle nytårsmad. Retten har den fordel, at den ikke ligger så tungt, medens den samtidig er elegant.
Opskriften er fra Irma og rækker til 4 personer.
SKALDYRSRISOTTO
1 løg
2 fed hvidløg
smør
3 dl risottoris
2 dl hvidvin
ca. 7 dl kogende vand
1 terning fiskebouillon
1 fed hvidløg
25 g smør
1 posre optøede hummerhaler
1 pose optøede muslinger
salt
peber
Løg og hvidløg hakkes og svitses i smørret i en gryde uden at tage farve. Risene vendes i. Hæld hvidvinen på og lad den koge ind i risen. Kom vand og bouillonterning ved og lad retten simre, indtil risen har opsuget al væde.
Der røres jævnligt i gryden. Riv hvidløg og vend det med smør på en pande uden at tage farve. Vend med afdryppede skaldyr og vend skaldyr med risen. Der smages til med salt, peber og måske en ekstra smørklat.
Servér retten straks.
Spise med Mormor