tirsdag

Fransk paté med cumberlandsauce

Fransk paté med cumberlandsauce, serveres med en salat til og pynter smukt på julens frokostborde. Opskriften er Irmas og til 8 personer-

FRANSK PATÉ

250 g optøet kyllingelever
2 spsk. sherry eller lignende
2 fed revet hvidløg
2 tsk. timian
400 g hakket kalv og flæsk
2 æg
1 dl piskefløde
1 tsk. fint salt
lidt peber
1 dl valnødder
1 dl. sorte oliven uden sten

CUMBERLANDSAUCE

200 g ribsgelé
skal og saft fra 1 appelsin
1 tsk. friskrevet ingefær
2 spsk. sherry

Kyllingeleveren skæres i mindre stykker og kommes i en skål. Tilsæt sherry, hvidløg og timian og lad det stå. I en anden skål kommes hakket kød, æg, fløde, salt og peber og det hele blandes sammen. Heri vendes valnødder og oliven. Vend tilsidst marinade og kyllingelever i. Farsen hældes i en smurt rugbrødsform.
Bages midt i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time.

Til saucen kommes ingredienserne i en gryde, varmes op til geléen er smeltet. Lad simre i nogle minutter.

Servér fransk paté med salat og lidt cumberlandsauce dryppet over.

Kilde : Irma

Spise med Mormor