mandag

Linsepaté

Linsepaté, serveret med en dejlig julesalat til er skøn på bordet, hvis der er vegetarer blandt julegæsterne, men sandelig også til alle os andre, er krydret linsepaté et hit på julebordet. Den kan spises både varm og kold.
Opskriften er fra "en grøn restaurant i London".

LINSEPATÉ

175 g små røde linser
ca. 3,5 dl grøntbouillon
125 g fintrevet cheddar ost
1 hakket skalotteløg
1 spsk. hakket persille
1-2 tsk. tørret basilikum
2 æg
2 spsk. fløde
salt
lidt cayennepeber
lidt citronsaft

Linserne skylles, kommes i en gryde sammen med grøntsagsbouillonen og koges i 10 minutter. Pas på linserne ikke koger tør. De skal være som en tyk grød, når de er klar.
De kogte linser hældes i en skål og tilsættes revet ost, løg, persille og basilikum samt æggene, der er sammenpisket med fløden. Smag massen til med salt, cayennepeber og citronsaft og kom den i en lille smurt form (1 liter).
Bag patéen i ovnen ved 185 grader i ca. 25 minutter.

Servér linsepaté pyntet med balilikumblade og citronsnitter til sammen med en dejlig julesalat og en kold creme fraiche til.

Spise med Mormor