Hjemmesyltede kirsebær eller italienske Amarena kirsebær er bedst til denne skønne jule- eller nytårsdessert.
VANILIE BAVAROIS MED KIRSEBÆR
4 dl piskefløde
150 g pasteuriserede æggeblommer
150 g sukker
1 stang vanilie
7 blade husblas
50 g mørk chokolade
mørdejskrummer
pynt
pistacienødder
amarena kirsebær
Pisk fløden let og sæt den i køleskabet. Æg, sukker og vanilie piskes til en luftig æggesnaps. Husblassen udblødes i vand og smeltes over vandbad. Æggemassen og fløden vendes sammen og den smeltede husblas kommes forsigtigt i. Massen hældes i en form og sættes koldt. Chokoladen smeltes og vendes sammen med mørdejskrummerne. Når den er stivnet, brækkes den i stykker og anrettes ved siden af moussen sammen med kirsebærlagen.
Anret moussen med pistacier og pynt med lidt mynte.
Spise med Mormor