Skønne kager til julens småkagefade.
Der bliver ca. 60 stk. af portionen.
JULEMAKRONER MED PINJEKERNER
250 g spanske øko-mandler
180 g sukker
kornene af 1 stang vanilie
6 spsk. rødvin
4 æggehvider
et lille nip salt
pynt
pinjekerner
demerara rørsukker
Mandlerne males sammen med sukker og vanilie i foodprocessor. blandingen blandes med rødvinen i en gryde. Det hele varmes op under omrøring til sukkeret er smeltet og mandlerne ristet. Lad massen køle af.
Ovnen indstilles på 160 grader. Æggehviderne piskes stive med saltet og blandes forsigtigt, lidt ad gangen, sammen med mandelmassen.
Makronmassen sættes i størrelse af en valnød på en bageplade, beklædt med bagepapir. Der må være god afstand mellem dem, da de har det med at flyde ud.
Makronerne drysses med pinjekerner og rørsukker og bages i ovnen i ca. 30 kinutter.
Spise med Mormor