En spændende kage på julens småkagefade. Glasuren kan anvendes hvid eller tilsat en af julens farver. Kagerne udstikkes i forskellige former.
BRUNKAGER MED GLASUR OG SØLVKUGLER
200 g smør
200 g sukker
2 tsk. natron
1 æggeblomme 1 spsk. sirup
1 tsk. finthakket ingefær
1 tsk. kanel
250 g mel
30 g finthakkede mandler
glasur
2 spsk. buko naturel
2 dl florsukker
2 spsk. friskpresset appelsinsaft
frugtfarve eller rødbedesaft
pynt
sølvkugler
Smørret smeltes og røres med sukkeret. Natron røres ud i æggeblommen og blandes med smør- sukkerblandingen. Rør sirup og krydderier i og tilsæt mel og mandler. Dejen rulles ud og kagerne udstikkes med forme til forskellige figurer.
Bages i ovnen ved 200 grader i 6-8 minutter.
Glasuren røres sammen og pensles på de afkølede kager. Drys sølvkugler på før glasuren størkner.
Spise med mormor