Sild på russisk, serveret med syltede rødløg, hakkede drueagurker og æblesnitter er en fantastisk variant på julens frokostbord.
Opskriften er til 6 personer
SILD PÅ RUSSISK
3-4 spegesildefileter (fås hos fiskehandleren)
syrnet fløde
1 1/2 dl piskefløde
2 spsk. sukker
2 spsk. hvidvinseddike
syltede rødløg
2 store rødløg
3-4 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. honning
3 spsk. olivenolie
tilbehør
syltede drueagurker
snitter af sprøde, røde æbler og evt. revet peberrod
Pil yderskallerne af rødløgene og skær dem i ganske smalle strimler på langs. Læg dem 1/2-1 time i eddike under let pres. Rør honning og olie i og lad løgene trække til næste dag i køleskabet.
Spegesildene udvandes i ca. 2-4 timer, smag på dem undervejs.
Opløs sukkeret i eddiken og rør det i piskefløden. Stil det koldt.
Spise med Mormor