søndag

Sild på russisk

Sild på russisk, serveret med syltede rødløg, hakkede drueagurker og æblesnitter er en fantastisk variant på julens frokostbord.

Opskriften er til 6 personer

SILD PÅ RUSSISK

3-4 spegesildefileter (fås hos fiskehandleren)

syrnet fløde

1 1/2 dl piskefløde
2 spsk. sukker
2 spsk. hvidvinseddike

syltede rødløg

2 store rødløg
3-4 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. honning
3 spsk. olivenolie

tilbehør

syltede drueagurker
snitter af sprøde, røde æbler og evt. revet peberrod

Pil yderskallerne af rødløgene og skær dem i ganske smalle strimler på langs. Læg dem 1/2-1 time i eddike under let pres. Rør honning og olie i og lad løgene trække til næste dag i køleskabet.

Spegesildene udvandes i ca. 2-4 timer, smag på dem undervejs.

Opløs sukkeret i eddiken og rør det i piskefløden. Stil det koldt.

Spise med Mormor