Et stykke lun kringle må ikke mangle på julemånedens veldækkede kaffeborde.
Opskriften stammer fra Kamma Hall og er fra midt i 50erne.
JULEKRINGLE
150 g mel
3 store tsk. bagepulver
75 g smør
1/2 tsk. salt
2 spsk. melis
1 æg - minus en ubetydelighed, som tages fra til pensling
3/4 dl mælk
fyld
1 top spsk. smør
1/2 spsk. kanel
2 store spsk. melis
hakket sukat (kan undlades)
mandler
rosiner
pynt
groft melis
hakkede mandler
Sigt mel og bagepulver og smuldr smørret i. Kom resten af ingredienserne i og ælt dejen til den bliver glat og ensartet.
Rul dejen ud til en stor firkant på ca. 1 cm tykkelse. Smør remoncen ud over firkanten og drys sukat, mandler og rosiner ovenpå. Rul dejen sammen til en pølse, der lægges på en smurt (bagepapir) bageplade og formes til en kringle. Pensl med resten af ægget og drys med groft melis og hakkede mandler.
Bages ved god varme Ca. 225 grader) i et kvarter.
Nyd julekringle med en glad kop kaffe til i et pusterum mellem de mange gøremål i december.
Noget om Mad