Julens frugtkage med fyldt af de dejligste frugter er sådan en kage,der bages i god tid, da den faktisk bliver bedre og bedre. At sammenligne med en engelsk julekage. En herlig skærekage til juledagene.
JULENS FRUGTKAGE
dej
250 g marcipan
250 g sukker
250 g smør
4 æg
250 g mel
1 nip salt
2 tsk. bagepulver
1 dl cognac
smør til formen
fyld
125 g dadler
100 g cocktailbær
125 g tørrede figner
100 g tørrede abrikoser
150 g korender
50 g pomerans
50 g sukat
100 g afskallede mandler
100 g paranødder
100 g valnødder
50 g mel
Alt fyldet hakkes groft og vendes i melet.
Marcipan, sukker og smør piskes godt sammen. Æggene piskes i. Sigt mel, bagepulver og salt i og vend det hele sammen. Tilsidst røres det halve cognac i sammen med fyldet.
En stor sandkageform beklædes med bagepapir, smurt med smeltet smør. Dejen kommes i formen og kagen bages i ovnen ved 150 grader i ca. 2 1/2 time. Prøv med en strikkepind, om den er bagt.
Det sidste cognac hældes over kagen, der stilles til afkøling. Kagen skal være absolut kold, inden den pakkes i madpapir, lægges i en kagedåse og sættes et køligt sted, 8-10 grader (ikke køleskab). Lad kagen stå ca. 14 dage før der skæres af den.
Spise med Mormor