tirsdag

Vaniliekranse med mandler

Vaniliekranse er et  af julens helt faste holdepunkter. Prøv dem tilsat finthakkede mandler og kørt ud på kødmaskinen, så de får de helt rigtige takker.

VANILIEKRANSE MED MANDLER

500 g mel
1 knsp. hjortetaksalt
350 g smør
1 stang vanilie
250 g sukker
100 g finthakkede mandler (behøver ikke at være smuttet)
1 æg

Bland mel og hjortetaksalt og hak smørret i til massen er grynet. Bland kornene fra vaniliestangen i dejen samt hak stangen meget, meget fint og kom det i sammen med de finthakkede mandler. Saml dejen med ægget og lad den hvile en 1/2 times tid et køligt sted.
Erstat kødmaskinens hakkekniv med kagesættets lille stjerne og kør dejen ud i lange stænger på melet bord. Skær stængerne i længder af 10 cm og form dem til kranse, der sættes på en plade, beklædt med bagepapir.
Bages på ovnens øverste rille i 8-10 minutter ved 200 grader.

Kransene afkøles på en bagerist og lægges i kagedåse, når de er helt kolde.

Noget om Mad