Vaniliekranse er et af julens helt faste holdepunkter. Prøv dem tilsat finthakkede mandler og kørt ud på kødmaskinen, så de får de helt rigtige takker.
VANILIEKRANSE MED MANDLER
500 g mel
1 knsp. hjortetaksalt
350 g smør
1 stang vanilie
250 g sukker
100 g finthakkede mandler (behøver ikke at være smuttet)
1 æg
Bland mel og hjortetaksalt og hak smørret i til massen er grynet. Bland kornene fra vaniliestangen i dejen samt hak stangen meget, meget fint og kom det i sammen med de finthakkede mandler. Saml dejen med ægget og lad den hvile en 1/2 times tid et køligt sted.
Erstat kødmaskinens hakkekniv med kagesættets lille stjerne og kør dejen ud i lange stænger på melet bord. Skær stængerne i længder af 10 cm og form dem til kranse, der sættes på en plade, beklædt med bagepapir.
Bages på ovnens øverste rille i 8-10 minutter ved 200 grader.
Kransene afkøles på en bagerist og lægges i kagedåse, når de er helt kolde.
Noget om Mad