onsdag

Lækker julekage med vanilieis

Lækker, overdådig julekage med vanilieis er en vidunderlige kage og dessert på samme tid. Den er velegnet til at gemme i juledagene.

Opskriften er til 2 stk. julekager

JULEKAGE MED VANILIEIS

8 æg
500 g blødt smør
500 g sukker
250 g mel
250 g blandet, rosiner, svesker, pomerans og cocktailbær
rom

Rosiner, svesker, pomerans og cocktailbær skæres i små tern, lægges i en skål og overhældes med rom, så frugterne er dækket. Blandingen trækker et døgn.
Æggene piskes med smør og sukker og melet vendes forsigtigt i, derefter romblandingen.
Dejen hældes i 2 velsmurte 1 liters forme og bages i ovnen ved 180 grader i 75-90 minutter.

Julekagen serveres med vanilieis, pyntet med reven skal af appelsin og appelsinbåde.

Spise med Mormor