Ostesnegle til julens suppe og salater er ualmindelig lækre at servere for julegæster.
OSTESNEGLE
Der bliver 18-20 brød af portionen
8 g gær
1 1/4 dl lun mælk
1/2 tsk. sukker
225-250 g hvedemel
1/2 tsk. salt
1 meget lille æg
25 g blødt smør
75 g fintreven cheddar ost
sammenpisket med et æg til pensling
Rør gæren glat med mælken, rør sulkker og 100 g af melet i væden. Stil blandingen et lunt sted til det bobler. Bland resten af ingredienserne i og ælt en glat dej.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse.
Udrul den hævede og let gennemæltede dej tyndt til en aflang plade, ca. 18 cm bred og 36 cm lang. Fordel osten i et jævnt lag på dejen og skær den fra den korte side i ca. 2 cm brede strimler. Rul strimlerne sammen og læg dem på begepladen. Lad sneglene hæve et lunt sted i ca. 1/2 time, dækket af et viskestykke.
Pensl sneglenes overflade óg sider med æg og bag dem ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Noget om Mad