Glaseret fasan er en dejlig nytårsmenu og så fortjener smukke fasaner en smuk tilberedning. Glaserede fasaner gør at kødet bliver saftigere end normalt og skindet knasende sprødt.
Fasaner fås hos fiske- og vildthandlere.
GLASERET FASAN
1 fasan, plukket, renset og gjort i stand
baconskiver til at dække fasanen
kartofler, skåret i småstykker
50 g smeltet smør
3 spsk. kinesisk soya
250 g markchampignon
lidt smør
2-3 spsk. sukker til karamelisering
Dæk fasanen med baconskiver og bind den op. Læg den i et ovnfast fad og fordel små kartoffelstykker udenom. Bland smør og soya og hæld det over kartoflerne. Dæk fadet og sæt det i ovnen ved 170 grader i 30-45 minutter til fasanen er mør.
Tag fasanen op, drys markchampignon og lidt smør i fadet, som sættes i ovnen uden låg ved 225 grader til kartoflerne og champignonerne er møre og brune.
Glasér fasanen med karamel 2-3 spsk. sukker.
Servér fasanen med kartofler, champignon, broccoli, stegeskyen og en waldorfsalat til.
VELBEKOMME
Spise med Mormor