fredag

Pocheret sej på to slags selleri

Kogetorsk er obligatorisk for mange nytårsaften. Et godt alternativ ifald der skal prøves noget nyt er pocheret torsk med to slags selleri.

Opskriften er til 4 personer

POCHERET SEJ PÅ TO SLAGS SELLERI

2 lyssejfileter (ca. 500 g)
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
1/2 tsk. citronsaft
3 dl tør hvidvin
3 dl fiskebouillon (terning + vand kan anvendes)

sauce
5 dl fiskefond
4 tsk. tør vermouth
2 dl creme fraiche 38 %
50 g koldt smør i små stykker
2 spsk. friskklippet purløg
friskkværnet peber

2 slags selleri
25 g smør
1/4 rodselleri i tern
3 stilke bladselleri 1 1/2 cm tykke skiver
1/4 tsk. groft salt

Del hver filet 1 gang på tværs, drys med salt, peber og citronsaft. Bring fiskebouillon og vin i kog, kom fisken i og kog den ved svag varme i 10 minutter. Tag den op og hold den varm.

Sauce : Si fiskefonden og bring 5 dl af den i kog. Tilsæt creme fraiche og vermouth, kog den ind ved kraftig varme uden låg til ca. 2 dl. Tag gryden af varmen og pisk det kolde smør i. Tilsæt purløg og smag saucen til.

To slags selleri : Smelt smørret i en pande og svits selleritern ved svag varme i 5 minutter uden at de tager farve. Tilsæt bladselleri og svits det med i ca. 10 minutter. Smag til med salt.

Servér fisken, arrangeret på sellerien i varme tallerkener og hæld saucen over.

Spise med Mormor