Kogetorsk er obligatorisk for mange nytårsaften. Et godt alternativ ifald der skal prøves noget nyt er pocheret torsk med to slags selleri.
Opskriften er til 4 personer
POCHERET SEJ PÅ TO SLAGS SELLERI
2 lyssejfileter (ca. 500 g)
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
1/2 tsk. citronsaft
3 dl tør hvidvin
3 dl fiskebouillon (terning + vand kan anvendes)
sauce
5 dl fiskefond
4 tsk. tør vermouth
2 dl creme fraiche 38 %
50 g koldt smør i små stykker
2 spsk. friskklippet purløg
friskkværnet peber
2 slags selleri
25 g smør
1/4 rodselleri i tern
3 stilke bladselleri 1 1/2 cm tykke skiver
1/4 tsk. groft salt
Del hver filet 1 gang på tværs, drys med salt, peber og citronsaft. Bring fiskebouillon og vin i kog, kom fisken i og kog den ved svag varme i 10 minutter. Tag den op og hold den varm.
Sauce : Si fiskefonden og bring 5 dl af den i kog. Tilsæt creme fraiche og vermouth, kog den ind ved kraftig varme uden låg til ca. 2 dl. Tag gryden af varmen og pisk det kolde smør i. Tilsæt purløg og smag saucen til.
To slags selleri : Smelt smørret i en pande og svits selleritern ved svag varme i 5 minutter uden at de tager farve. Tilsæt bladselleri og svits det med i ca. 10 minutter. Smag til med salt.
Servér fisken, arrangeret på sellerien i varme tallerkener og hæld saucen over.
Spise med Mormor