En lækker forret til decembers sammenkomster. Saltet torsk med purløg beurre blanc og julesalat, serveres med små ristede franskbrødssnitter eller butterdejssnitter.
Opskriften er til 4 personer
250 g torskefilet
salt
peber
1 julesalat
2 skiver citron
2 skalotteløg
1 dl tør hvidvin
150 g koldt smør
1/2 bundt purløg
SALTET TORSK MED PURLØG BEURRE BLANC OG JULESALAT
Torskefileterne skæres i meget tynde skiver (så tynde som til gravad laks), drysses med salt og peber og trækker 1/2 time.
Julesalaten deles og bladene blancheres let i vand med citron. Bladene lægges på et stykke køkkenrulle, så vandet løber fra.
sauce
Skalotteløg pilles, hakkes fint og koges med hvidvin til vinener dampet næsten væk. Tag gryden af varmen og pisk det kolde smør i små tern i. Smag til med salt, peber og fintsnittet purløg.
Servér saltet torsk med purløg beurre blanc og julesalat smukt anrettet på en tallerken. Hæld sauce rundt i kanten og giv små ristede franskbrødssnitter eller butterdejssnitter til.
Noget om Mad