fredag

And med dadelgrapekompot

And med dadelgrapekompot, serveret med stegte æbler og æblesauce.

Opskriften er til 4 personer

AND MED DADELGRAPEKOMPOT

1 and ca. 2600 g
4 pigeon- eller granatæbler
50 g smør
8 hele nelliker
2 store madæbler
1 lille fennikel
bouillon
150 g friske dadler
2 grapefrugter
2 appelsiner

Den rensede and gnides ind- og udvendig med salt og lægges på risten over bradepanden. smørklatter lægges på anden, som sættes i ovnen ved 180 grader 1/2 time, hvorefter fedtet hældes fra.
Madæblerne skrælles, skæres i både, fennikel skæres i skiver og begge dele lægges i bunden af bradepanden. Der hældes bouillon ved og anden steger færdig.
Pigeonæblerne skylles, stilk og blomst fjernes og hele nelliker stikkes i. Læg lidt smør på æblerne, som steges med på ovnristen de sidste 15 minutter.

kompot

dadlerne skæres igennem og befris for sten og skind. Saften fra en grape og en appelsin samt dadlerne lunes i en gryde. En appelsin og en grape skrælles og deles i både, som forsigtigt vendes i og lunes med.

sauce

Bouillon fra anden, æblebåde og fenneikel hældes i en gryde og koges. Saucen pureres igennem en sigte og piskes med 25 g smør.

Anden deles og anrettes på tallerkener. Saucen hældes udenom. Pigeonæbler og kompot lægges ved og der serveres hvide kartofler til.