Juletid er gæstetid og er der noget bedre end en lækker dessert ovenpå en god middag.
Tærten rækker til 4-6 personer
ÆBLETÆRTE MED RÅCREME
3 æblemandelbunde af :
6 æggehvider
200 g sukker (ca. 2 1/2 dl)
100 g finthakkede hasselnøddekerner
100 g hvedemel (ca. 1 3/4 dl)
3 skrællede groft revne æbler, gerne madæbler
råcreme :
4 æggeblommer 75 g sukker (ca. 3/4 dl)
kornene fra 1 stang vanilie
1/4 liter piskefløde
2 tsk. calvados (æblebrændevin)
3 blade husblas
frugtsalat :
200 g skrællet appelsin i skiver
200 g halve, udstenede blå druer
1 dl appelsinjuice
Æblemandelbunde : Pisk hviderne stive og seje sammen med sukkeret. Bland nødder og mel sammen. Vend nøddeblandingen og de revne æbler sammen med de stiftpiskede æggehvider. Fordel 1/3 af dejen i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) og bag den midt i ovnen, Bag bund 2 og 3 på samme måde og køl dem af.
Råcreme : pisk æggeblommer, sukker og vanilie til en tyk æggesnaps. Pisk fløden til skum og vend den i øggesnapsen sammen med calvados. Smelt den udblødte husblas i vandbad og afkøl den med lidt af cremen. Vend husblas i cremen under omrøring.
Læg bundene sammen med den kolde creme og lad tærten stå koldt i mindst 2 timer.
Æbletærte med råcreme serveres med frugtsalaten, overhældt med appelsinjuice.
Noget med Mad