Sprøde muskatkager er nemme at håndtere, når først dejen er lagt. En rigtig god småkage, anvendelig og mem i julemåneden, idet dejen opbevares som pølser i køleskabet. Man kan jo lave en god portion dej og fryse den ned, så er der til friske sprøde muskatkager hele julemåneden. Hvis dejen fryses ned, skal kagerne først rulles før de skal i ovnen.
SPRØDE MUSKATKAGER
500 g mel
400 g smør
200 g flormelis
2 æggeblommer
1/2 reven muskatnød
1 spsk. stødt kanel
1 æggehvide
perlesukker
Smørret smuldres i melet, flormelis, reven muskatnød og kanel kommes i. Saml dejen med 2 æggeblommer og rul den til pølser ca. 4 cm i diameter. Pak pølserne i staniol og læg dem et par timer i køleskabet. Tag en rulle ud af gangen, rul den i æggehvide og derefter i perlesukker.
Lad pølsen ligge 10 minutter og skær den så i runde kager på 2-3 mm's tykkelse.
Læg kagerne på plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ved 190 grader i 6-7 minutter til de er svagt lysebrune. Tages af pladerne straks de kommer ud af ovnen.
Kagerne skal være kolde før de lægges i kagedåse.
Spise med Mormor