Mørbradbøffer med kanel, citronsauce og ristede grøntsager er en flot og velsmagende decemberspise, som supplement til al den dejlige julemad.
Lav den til december gæstemiddag. Man kan med fordel gøre grøntsagerne klar først på dagen og lægge dem i vand med citron til de skal tilberedes.
MØRBRADBØFFER MED KANEL, CITRONSAUCE OG RISTEDE GRØNTSAGER
6 gode oksemørbradbøffer
15 g smør
1/2 spsk. olie
salt peber
ristede grøntsager
1 stor knoldselleri, skrællet og skåret i små tern
2 gulerødder, renset og skåret i små tern
1 spsk. olie
250 g svampe
1/2 tsk. salt
peber
1 spsk. hakket dild
sauce
1/2 løg
1 kanelstang
1 spsk. olie
4 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. revet citronskal
3 dl piskefløde
1 dl. oksebouillon
Grøntsagerne ristes i olie på panden indtil de er møre, men ikke bløde. De må gerne ristes godt og få lidt mørke kanter. Svampene tilsættes og ristes med i 1-2 minutter. Drysses med salt peber og dild.
Til saucen svitses løg og kanelstang i olie på en pande uden at tage farve. Balsamicoeddike hældes på og koges ind i 2 minutter. Fløde, bouillon og citron hældes på. Saucen koges sammen ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.
Bøfferne brunes på begge sider i smør og olie på en stor pande. Drysses med salt og peber. Steger videre ved jævn varme ca. 2 minutter på hver side.
Servér de dejlige oksebøffer med citronsauce, ristede grøntsager og grovfrites.
Spise med Mormor