Katalansk julesuppe eller Sopa de Navidad
Vi kan naturligvis selv koge fonden af enten kalv eller høne, men her bruger vi en færdigkøbt hønsekødsuppe
Opskrift rækker til 6 personer
KATALANSK JULESUPPE
2 liter klar hønsekødsuppe
fars
500 g hakket kalvekød
250 g hakket skinkekød
2 æg
1 dl hakket persille
3/4 brev safran (1 brev = 0,2 g)
1 tsk. salt
peber
fyld
300 g kikæreter (udblødt natten over)
6 kartofler, skåret i grove tern
4 gulerødder, skåret i grove tern
1/4 brev safran
Suppen kommes i en stor gryde. Farsen røres sammen og formes som en stor bolle. Koges i bouillonen ved svag varme i ca. 50 minutter til den er gennemkogt. Bollen tages op og pakkes ind i staniol. Suppen sies og kommes tilbage i gryden. Kikærterne kommes i suppen og efter 30 minutter tilsættes kartofler, gulerødder og safran. Lad suppen koge yderligere 15 minutter. Smag den til med salt og peber.
Servér suppen for sig som klar suppe. Kødbollen, skåret i skiver serveres ved siden af sammen med kikærter og grøntsager og et godt brød, skåret i humler til at dyppe i suppen.
Dryp eventuelt lidt god olivenolie over sideanretningen.
Noget om Mad