Mormors Juleopskrifter er en buket af traditionelle danske retter,som vi ikke for noget vil undvære i juletiden.Det være sig varm og kold julemad - julemiddag med alt, hvad der hører til,julefrokost,bagværk,konfekt og så alle de mange skønne juleopskrifter,jeg har samlet gennem et langt liv.Nogle helt unikke. Der er også nogle absolutte pletskud på julemad fra andre landes juletradioner,der vil være kendt og elsket verden over.Links til fantastiske sider om jul. Rigtig god fornøjelse.
fredag
RIS A LA MALTA
Om nu nogen skulle få lyst til at finde et alternativ til den tunge ris a la Mande, er denne dessert, også med ris, Ris a la Malta, et godt bud. Den består af ris, kogt i vand og flødeskum med smag af citronskal eller vanilje.
Opskrift : Else Algreen 1964
RIS A LA MALTA
1 1/2 dl lange, slanke ris
1 liter vand
1/2 tsk. salt
2 1/2 - 3 dl piskefløde
1 tsk. sukker
lidt reven citronskal eller vanilje
garnering
dybfrosne bær eller henkogte frugter
Læg risen i kogende vand med lidt salt. Kog den mør under låg ca. 1 kvarter. Hæld den i en sigte og skyl den med koldt vand, hvorefter den rystes af og til.
Pisk fløden til ikke for stift skum, vend risen heri og smag til med lidt sukker og citronskal eller vanilje.
Læg risblandingen i en top på et fladt fad og læg frugten omkring.
Spise med Mormor
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad